SAKARYA ADAPAZARI İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

Atık Malzemelerin Yeniden Hayat Bulması Ulusal Basında

Atık Malzemelerin Yeniden Hayat Bulması Ulusal Basında

Adapazarı Halk Eğitim Merkezinde açılan kurslarda bayanların atık malzemelerden süs eşyası yaparak geri dönüşüme ve ev ekonomisine sağladığı katkı ulusal basına taşındı.

 

"Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü"nün hedefleri doğrultusunda israfı önleme, kalanı ve eskiyi değerlendirme noktasında önemli adımların atıldığı eğitim merkezinde kursiyerler, yaratıcılıklarını da ortaya koydular.

 

Haber metni ve görselleri:

 

SAKARYA (AA) - Sakarya'da yığma vitray kurslarında atık cam ve porselenlerden süs eşyası üretip satışa sunan kadınlar, hem geri dönüşüme hem de ev ekonomisine katkıda bulunuyor.

 

Adapazarı Halk Eğitim Merkezinde kadın istihdamının artırılması ve ev ekonomisine destek olunması amacıyla açılan derslere gelen kursiyerlerin, kırık cam, porselen ve şişelerden yaptıkları eşyalar ev ve iş yerlerini süslüyor.

 

Merkezin Müdürü Abdulvahit Uygar, AA muhabirine, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü hedefleri doğrultusunda 2021-2022 sezonunda özellikle israfın önlenmesi amacıyla sıfır atık ve geri dönüşüm konusunda çalışmalar yaptıklarını anlattı.

 

Vitray kursunda evlerde kullanılmayan veya eskimiş parçalardan üretim yaptıklarını aktaran Uygar, "Burada, cam parçalarının çeşitli objeler üzerinde sanatsal olarak yorumlanması, yeni bakış açısıyla ekonomiye ve hayata kazandırılması amaçlanıyor." değerlendirmesinde bulundu.

 

El sanatları eğitmeni Aylin Ekmekçioğlu da sodadan renkli parfüm şişelerine, kırık camlardan bardaklara atıkların kullanıldığını aktararak, "Tabi ki bu çalışmaların aile bütçesine de katkıları var. Kursiyerlerimiz kendilerini psikolojik olarak da çok iyi hissediyorlar. Çalıştıkça çok güzel eserler ortaya çıkarıyorlar ve çok da mutlular." dedi.

 

Kursiyerlerden Birsen Kayalı ise 5 aydır eğitime geldiğini belirterek, "Daha önce soda şişelerini, renkli parfüm şişelerini, kırılan bardakları ne yapacağımızı bilemiyorduk ve çöpe atıyorduk. Buraya geldiğimizde hem ufkumuz açıldı hem bilinçlendik." ifadesini kullandı.

 

Gülizar Dağdelen de sanatsal ürünleri yaparken aynı zamanda sosyalleştiklerine işaret ederek, hem meslek öğrendiklerini hem ev ekonomisine katkıda bulunduklarını kaydetti.

 

Kaynak: https://www.haberler.com/atik-malzemeleri-sus-esyasina-donusturen-kadinlar-14767804-haberi/

 

03-03-202203-03-202203-03-202203-03-202203-03-202203-03-202203-03-2022

Karaosman Mah. Eski Hendek Cad. No79 Adapazarı / SAKARYA Adapazarı Kaymakamlığı Binası - 0 264 272 25 35 / 272 25 36 / 272 25 37

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.