SAKARYA ADAPAZARI İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2015/2016 Güzel Sanatlar Liselerine Öğrenci Alınması-Başvuru ve Sınav tarihleri

Ortaokul Müdürlüklerinin İlgili öğrencilere, Resim ve Müzik öğretmenlerine gerekli duyuruyu yapması gerekmektedir. 

Ayrıntılı bilgi ve sınav kriterleri sakaryagsl.meb.k12.tr adresinde yayımlanmıştır.

 

1- Ortaokul ve imam hatip ortaokulunun 8 inci sınıfını bitiren öğrenciler öğrenim belgesi, dilekçe ve bir adet fotoğraf ile birlikte öğrenim görmek istediği alanın bulunduğu okul türlerinden sadece birisinin okul müdürlüğüne başvuruda bulunacaktır.

2- Başvurular 15-24 Haziran 2015 tarihleri arasında doğrudan veya posta yoluyla ilgili okul müdürlüklerine yapılacaktır. Postadaki gecikmeler nedeniyle zamanında ulaşmayan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.

3- Okul müdürlüklerince, ekte örneği bulunan sınav giriş belgesi (EK-1) düzenlenecek ve alanlara göre sınava girecek öğrenci listeleri 25-26 Haziran 2015 tarihlerinde okulda ve okulun internet sayfasında ilan edilecektir.

4- Öğrenci seçimine ilişkin yetenek sınavı, bölümler bazında 29 Haziran-03 Temmuz 2015 tarihleri arasında tek aşamalı olarak komisyonlar marifetiyle yapılacaktır.

5- Okul müdürünün başkanlığında oluşturulacak komisyonlarda; 2 (iki) ilgili okulun alan öğretmeni, 1 (bir) il veya ilçe milli eğitim müdürlüğünce görevlendirilecek diğer okullardan alan öğretmeni ile 1 (bir) de alan uzmanı akademisyen yer alacaktır. Alan uzmanı akademisyen bulunamadığı durumlarda il veya ilçe milli eğitim müdürlüğünce 1 (bir) alan öğretmeni görevlendirmesi yapılacaktır. Spor liseleri için oluşturulacak komisyonlarda gençlik hizmetleri ve spor il müdürlüğü veya federasyonlardan ayrıca 1 (bir) temsilci de görevlendirilebilecektir.

6- Öğrenci seçimi, yetenek sınavının % 70´i ile yüzlük sisteme dönüştürülen ortaöğretime yerleştirme puanının % 30´u alınarak 100 (yüz) tam puan üzerinden yapılacaktır. Yetenek sınavında 50 (elli) puan baraj mm altmda kalan öğrenciler başarısız sayılarak değerlendirmeye alınmayacaktır.

7- Değerlendirmeler, bölümler bazında ekteki smav değerlendirme ölçütleri çizelgesi (EK-2) ve sınav değerlendirme çizelgesinde (EK-3) yer alan esas ve ölçütler doğrultusunda yapılacaktır.

8- En yüksek puandan aşağıya doğru yapılan sıralamaya göre bölümler bazında belirlenen kontenjan kadar asil ve yedek liste 3 Temmuz 2015 tarihi mesai bitiminde okulda ve okulun internet sayfasında ilan edilecektir.

9- Öğrencilerin kayıtlan, 6-7 Temmuz 2015 tarihleri arasında e-Okul sistemi üzerinden yapılacaktır.

10- Kayıtlar sonucunda açık kontenjan bulunması durumunda; yedek listeden puan sırasına göre açık kontenjan kadar kesin kayıt yaptırmaya hak kazananlar tespit edilerek 8 Temmuz 2015 tarihinde okulda ve okulun internet sayfasmda ilan edilerek ayrıca öğrenci velilerine bildirilecektir.

11- Yedek listeden kayıt hakkı kazanan öğrencilerin kayıtlan 9 Temmuz 2015 tarihinde yapılacaktır. Buna rağmen açık kontenjan bulunması durumunda yedek listeden öğrenci kayıtlanna devam edilecek ve 10 Temmuz 2015 tarihinde kayıt işlemleri tamamlanacaktır.

12- Açık kontenjanı bulunan ancak yedek listesinde yeterli sayıda öğrencisi bulunmayan okullar ile yedek listesi olmayan okullar; 13-15 Temmuz 2015 tarihleri arasında aynı usulle sınav yaparak açık kontenjan kadar başarılı öğrencinin kayıt işlemlerini yaparak öğrenci alım sürecini tamamlayacaklardır.

13- Bu okullara kayıt yaptıranlardan; tercihleri doğrultusunda farklı tür bir okula yerleşen öğrenciler, güzel sanatlar lisesi veya spor lisesindeki kayıt hakkından vazgeçmiş sayılacaktır.

 

Başvuru Şartları ve Sınav Takvimi için tıklayınız >>>

 

Başvuru Dilekçesi için tıklayınız >>>

 

Karaosman Mah. Eski Hendek Cad. No79 Adapazarı / SAKARYA Adapazarı Kaymakamlığı Binası - 0 264 272 25 35 / 272 25 36 / 272 25 37

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.